11.1.12

Ένας επαγγελματίας φωτογράφος ηλικίας ... 8 ετών! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Qamar Hashim είναι ο μικρότερος σε ηλικία, αλλά και ένας από τους γνωστότερους φωτογράφους στο Ιράκ. Έως μόλις το όγδοο έτος της ζωής του, έχει καταφέρει ήδη να κερδίσει πολλά βραβεία για τις λήψεις του σε διαγωνισμούς της χώρας, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Ιρακινής Εταιρείας Φωτογραφίας. Παράλληλα, επιθυμεί να ενταχθεί στο βιβλίο Γκίνες.


Ο Hashim ξεκίνησε να φωτογραφίζει σε ηλικία 4 ετών, απαθανατίζοντας από παράθυρο του σπιτιού του Αμερικανούς στρατιώτες που έκαναν περιπολίες στο δρόμο. Ο πατέρας του, ο οποίος ασκεί και εκείνος το ίδιο επάγγελμα, αντιλήφθηκε από νωρίς το ενδιαφέρον του μικρού αγοριού για τη φωτογραφία και του δίδαξε τεχνικές λήψεις σωστών εικόνων.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο 8χρονος Hashim, δήλωσε: "Η αγαπημένη μου φωτογραφία από όσες έχω τραβήξει μέχρι τώρα είναι εκείνη που απεικονίζει έναν πλανόδιο πωλητή βιβλίων, που έχει αποκοιμηθεί. Επιπλέον, μια άλλη που δείχνει μια μέλισσα πάνω σε ένα τριαντάφυλλο. Ομολογώ ότι έτρεξα πολύ κυνηγώντας τη μέλισσα, ώσπου να βρω την κατάλληλη στιγμή να την φωτογραφίσω".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου