11.1.12

Κλείνει και η KODAK

Η εταιρεία φωτογραφικών προϊόντων Kodak ετοιμάζεται να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ζητήσει την προστασία του Άρθρου 11, δηλαδή του αντίστοιχου Άρθρου 99 στις ΗΠΑ και να κηρύξει πτώχευση, αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τελευταία ελπίδα για να αποφύγει η εταιρεία την χρεοκοπία έγκειται στο να πουλήσει κάποιες πατέντες ψηφιακής τεχνολογίας που διαθέτει.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1892, βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση από τα τέλη της δεκαετίας του '90 όταν άρχισε να πλήττεται εξαιτίας της εξάπλωσης των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.

Η απόπειρά της για μετάβαση στην αγορά ψηφιακών μηχανών και εκτυπωτών απέτυχε να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και η πρόσφατη εμφάνιση των smartphones έπληξε ακόμη περισσότερο την επιχείρηση. Η εταιρεία απασχολεί 19.000 υπαλλήλους.

Αν η Kodak δεν επιτύχει να πουλήσει τις πατέντες της θα βγάλει σε δημοπρασία 1.100 από αυτές, στο πλαίσιο του σχεδίου χρεοκοπίας και - σύμφωνα με το δημοσίευμα - προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να προχωρήσει, βρίσκεται σε συνομιλίες με τράπεζες όπως η JP Morgan, η Citigroup και η Wells Fargo.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου