11.1.12

Ένας επαγγελματίας φωτογράφος ηλικίας ... 8 ετών! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Qamar Hashim είναι ο μικρότερος σε ηλικία, αλλά και ένας από τους γνωστότερους φωτογράφους στο Ιράκ. Έως μόλις το όγδοο έτος της ζωής του, έχει καταφέρει ήδη να κερδίσει πολλά βραβεία για τις λήψεις του σε διαγωνισμούς της χώρας, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Ιρακινής Εταιρείας Φωτογραφίας. Παράλληλα, επιθυμεί να ενταχθεί στο βιβλίο Γκίνες.


Ο Hashim ξεκίνησε να φωτογραφίζει σε ηλικία 4 ετών, απαθανατίζοντας από παράθυρο του σπιτιού του Αμερικανούς στρατιώτες που έκαναν περιπολίες στο δρόμο. Ο πατέρας του, ο οποίος ασκεί και εκείνος το ίδιο επάγγελμα, αντιλήφθηκε από νωρίς το ενδιαφέρον του μικρού αγοριού για τη φωτογραφία και του δίδαξε τεχνικές λήψεις σωστών εικόνων.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο 8χρονος Hashim, δήλωσε: "Η αγαπημένη μου φωτογραφία από όσες έχω τραβήξει μέχρι τώρα είναι εκείνη που απεικονίζει έναν πλανόδιο πωλητή βιβλίων, που έχει αποκοιμηθεί. Επιπλέον, μια άλλη που δείχνει μια μέλισσα πάνω σε ένα τριαντάφυλλο. Ομολογώ ότι έτρεξα πολύ κυνηγώντας τη μέλισσα, ώσπου να βρω την κατάλληλη στιγμή να την φωτογραφίσω".

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: “ΕΣΤΙΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ”

Μαθητές γυμνασίων και λυκείων ηλικίας 12 έως 18 ετών καλούνται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό μας.


Για ένα βιώσιμο μέλλον! Για την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος! Για την ορθολογική χρήση της ενέργειας! Οι μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας!
Τραβήξτε φωτογραφίες που να αναδεικνύουν ή να παρουσιάζουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενέργεια γενικότερα.


ΕΝΑΡΞΗ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: Οκτώβριος 2011
ΛΗΞΗ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: 29 Φεβρουαρίου 2012


http://10action-teenagers.sdeurope.org/login/index.php?lang=el


Φωτογραφικές μηχανές: Η νέα γενιά είναι εδώ!


Η αγορά της φωτογραφίας άλλαξε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και οι εταιρίες κατάφεραν να χαμηλώσουν τόσο τις τιμές των compact όσο και των ημι/επαγγελματικών μηχανών. Ποια είναι λοιπόν η νέα μόδα που έχει σκοπό να μας κάνει να ανοίξουμε ξανά το πορτοφόλι μας; Μιλάμε σαφέστατα για τις νέες φορητές (compact) φωτογραφικές μηχανές με δυνατότητα εναλλαγής φακού, που αναμένεται να αποτελέσουν την κατηγορία που θα συνδέσει τις δύο παραπάνω αφού ναι μεν θα προσφέρει το βασικό σώμα του προϊόντος σε κλασικό μικρό μέγεθος, αλλά θα υποστηρίζει και λήψη με τη χρήση φακών που μέχρι σήμερα είχες συναντήσει σε επαγγελματικά μοντέλα.

Η προσπάθεια αυτής της δημιουργίας ξεκίνησε από την Panasonic και την Olympus πριν από 1,5 χρόνο και χαρακτηρίζεται από την απουσία σκοπεύτρου, αφού όλα τα μοντέλα της νέας αυτής κατηγορίας λειτουργούν μόνο με Live View mode, δηλαδή με απεικόνιση της εικόνας που ετοιμάζεται να καταγραφεί στην οθόνη LCD που φέρουν στο πίσω τμήμα του σώματος.

Λόγω της απλότητας αρκετών μηχανισμών λήψης (που δεν υπάρχει λόγος να αναλύσουμε στο παρόν άρθρο), οι φακοί που θα χρησιμοποιούνται σε αυτή την περίπτωση θα έχουν μικρό λόγο zoom, έτσι ώστε στα μακρινά πλάνα να μη χάνεται η απόδοση και η καθαρότητα της φωτογραφίας ή του video.

Μεγάλη βάση έχει δοθεί από τους κατασκευαστές στην απλότητα της χρήσης αυτών των νέων συσκευών, αφού ο στόχος τους είναι να πλησιάσουν το ευρύ κοινό που μέχρι σήμερα δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με τις πιο σύνθετες επαγγελματικές ή ημιεπαγγελματικές μηχανές. Μέχρι σήμερα είναι αξιοσημείωτο πως δεν υπάρχει και τελική ονομασία για αυτή τη νέα κατηγορία και κατά κύριο λόγο τα μοντέλα με compact σώμα και δυνατότητα εναλλαγής φακού ονομάζονται "υβριδικά". Η Panasonic έχει χαρακτηρίσει τις δικές της φωτογραφικές ως dSL Micro. ενώ από διάφορες εταιρίες έχουν ακουστεί ονόματα όπως SMILE. EVIL, Mini-Pro ή ακόμη και SPLASH.

Από τις δοκιμές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε μοντέλα εταιριών όπως η Sony, η Olympus, η Panasonic και η Samsung. οι επιδόσεις των νέων μηχανών σε επίπεδο υψηλής ευκρίνειας video είναι καλύτερες από τις απλές compact συσκευές, ενώ καλύτερες θεωρούνται και οι φωτογραφίες λόγω των καλύτερων φακών. Αυτό που θα πρέπει να έχεις στα υπ’όψη πριν κατευθυνθείς στο ράφι για να αγοράσεις είναι πως με τη νέα αυτή κατηγορία συσκευών μπορείς να κερδίσεις σε χρηστικότητα, πέφτοντας λίγο σε επιδόσεις, αλλά αρκετά σε κόστος αγοράς, σε σχέση με μια κλασική SLR κάμερα. Οπότε, αυτό που μένει μόνο να υπολογίσεις είναι για ποια χρήση θέλεις τη φωτογραφική σου μηχανή.

Το Men's Lounge θα δημοσιεύσει μέσα στις επόμενες ημέρες την αναλυτική του παρουσίαση για τη νέα φωτογραφική ΝΕΧ-5 της Sony για να μπορέσεις να βγάλεις τα πρώτα σου συμπεράσματα!

Διαβάστε περισσότερα: Φωτογραφικές μηχανές: Η νέα γενιά ήρθε! http://www.menslounge.gr/hitech/gadgets/fotografikes_mixanes_h_nea_genia_einai_edo.html#ixzz1jB5nNpfS

Κλείνει και η KODAK

Η εταιρεία φωτογραφικών προϊόντων Kodak ετοιμάζεται να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ζητήσει την προστασία του Άρθρου 11, δηλαδή του αντίστοιχου Άρθρου 99 στις ΗΠΑ και να κηρύξει πτώχευση, αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τελευταία ελπίδα για να αποφύγει η εταιρεία την χρεοκοπία έγκειται στο να πουλήσει κάποιες πατέντες ψηφιακής τεχνολογίας που διαθέτει.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1892, βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση από τα τέλη της δεκαετίας του '90 όταν άρχισε να πλήττεται εξαιτίας της εξάπλωσης των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.

Η απόπειρά της για μετάβαση στην αγορά ψηφιακών μηχανών και εκτυπωτών απέτυχε να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και η πρόσφατη εμφάνιση των smartphones έπληξε ακόμη περισσότερο την επιχείρηση. Η εταιρεία απασχολεί 19.000 υπαλλήλους.

Αν η Kodak δεν επιτύχει να πουλήσει τις πατέντες της θα βγάλει σε δημοπρασία 1.100 από αυτές, στο πλαίσιο του σχεδίου χρεοκοπίας και - σύμφωνα με το δημοσίευμα - προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να προχωρήσει, βρίσκεται σε συνομιλίες με τράπεζες όπως η JP Morgan, η Citigroup και η Wells Fargo.